Skip to content Skip to footer
Relatietherapie Amsterdam - Zaanstad

Aanpak relatietherapie

Als jullie op zoek zijn naar een benadering die de relatie als geheel aanpakt, jullie beiden actief betrekt en zich richt op emotionele interacties en communicatie, dan kan Emotionally Focused Therapy (EFT) de juiste keuze voor jullie zijn. Ik ben gespecialiseerd in deze vorm van relatietherapie. Op deze pagina vind je meer informatie over de voordelen van EFT. Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact met mij op.

Relatietherapie Amsterdam - Zaanstad

Voordelen Emotionally Focused Therapy (EFT)

1

Kijkt naar het grotere plaatje

In plaats van alleen te focussen op individuele problemen, richt EFT zich op het begrijpen van de relatie als een geheel. Het kijkt naar de emotionele interacties, communicatiepatronen en dynamiek tussen beide partners. Door het grotere plaatje te zien, kunnen diep­gewortelde problemen en negatieve patronen worden aangepakt.

2

Actieve betrokkenheid

EFT betrekt beide partners actief bij het therapeutische proces. Het is geen eenrichtings­verkeer waarbij alleen één persoon wordt behandeld. In plaats daarvan worden jullie beiden uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken en samen te werken aan oplossingen. Dit bevordert gelijkwaardigheid en stimuleert een gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid.
3

Gericht op emotionele interacties en communicatie

Een van de belangrijkste pijlers van EFT is het verbeteren van interactie en communicatie tussen partners. Het helpt jullie om beter naar elkaar te luisteren, elkaars behoeften te begrijpen en effectiever te communiceren. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, leg je een stevige basis voor een betere relatie.

4

Nieuwe perspectieven

EFT biedt een frisse kijk op jullie relatie en problemen. Het daagt jullie uit om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe perspectieven te verkennen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, het doorbreken van belemmerende overtuigingen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor groei en verandering.